|
Koordynator Klubu Integracji Społecznej, przewodni... |
Jak wzbudzić wśród społeczności odpowiedzialność?? |
|
|
26.11.2007 21:50
|
||
|
Moze po prostu pokazac, ze w ten sposob zdaja prace sasiadom? |
||
|
27.11.2007 09:20
|
||
|
Jak wzbudzić wśród społeczności odpowiedzialność??
[Warszawa] Poszukiwana/y Senior PHP/LAMP Developer http://www.profeo.pl/board/topic/24933
|
||
|
27.11.2007 09:33
|
||
|
usmiechnięta optymistka |
Ludzie nie lubią być oszukiwani, więc kiedy widzą "reklamę społeczną" , w której w rogu lub na końcu pojawia się marka komercyjna jako patronat to zastanawiają się czy to rzeczywiście ma służyć pomocy komuś lub jakiejś idei, czy ukrytej promocji.
Agnieszka Jakubiak
|
|
|
26.12.2007 15:45
|
||
|
Koordynator Klubu Integracji Społecznej, przewodni... |
Pani Agnieszko, coś w tym jest. Ale człowiek uczy się na błędach. ekonomia społeczna to bardzo uboga w finanse dziedzina:( |
|
|
26.12.2007 22:00
|
||
|
usmiechnięta optymistka |
Panie Jurku, może Pana zaskoczę ale właśnie jestem osobą, która łączy pedagogikę z marketingiem społecznym (w tym również z pozyskiwaniem funduszy na ten cel). Miedzy innymi piszę pracę magisterską o roli kampanii społecznej w profilaktyce alkoholowej młodzieży. Jest to jedynie mały wycinek olbrzymiego działu, który jeszcze u nas na rynku raczkuje, ale chcę zbadać odbiorców różnorodnych kampanii. Początkowo nawet miałam problem z promotorem (praca interdyscyplinarna) na szczęście uczelnia nie zamknęła przede mną drogi badawczej.
Agnieszka Jakubiak
|
|
|
26.12.2007 22:48
|
||
|
może jestem cyniczna, ale nie widzę nic złego w tym, że biznes to biznes. Uważam, że kampanie społeczne mogą wiele zyskać, jeśli staną się częścią działalności firm w ramach działań public relations. Powody: a) firmy mają kapitał, mogą przeprowadzić akcje społeczne, public events profesjonalnie. b) zmienia się wzorzec konsumpcji, w tym momencie kupujemy zarówno produkt, jak i jego opakowanie oraz wizerunek firmy. Firmy muszą się jakoś od siebie odróżniać, i jednym ze sposobów na to będą kampanie społeczne. c ) promocja wcale nie musi być ukryta. Więcej, pojawiające się logo firmy oznacza, że ukryta nie będzie. Nie widzę w tym nic złego, wybiorę produkt firmy która realizuje odpowiadający mi cel społeczny. To samo logo oznacza, że firma nie jest anonimowa, więc zawsze możemy sprawdzić wiarygodność firmy, jak ten społeczny projekt wygląda w praktyce. W ten sposób coraz bardziej wymagający konsumenci, stawiając na firmy prowadzące jakąś formę działalności społecznej, będą wpływać na kształt działalności sektora biznesowego. Zaangażowanie społeczne firm, według mnie, będzie niedługo należeć do niezbędnych działań długofalowej strategii public relations. |
|
|
27.12.2007 02:12
|
||
|
specjalista ds. PR / rzecznik prasowy |
W stu procentach zgadzam się z Kasią. Duże firmy też już to wiedzą, że wszelkie działania pro społeczne są delikatnie mówiąc, mile widziane w społeczeństwie. |
|
|
31.12.2007 15:09
|
||
|
http://www.wiwu.pl |
To może warto po prostu nagłaśniać dobre przykłady wsparcia idei przez kapitał rynkowy? |
|
|
17.06.2008 12:35
|
||
Obserwuj tę dyskusję | Pokaż listę obserwowanych wątków
Aby dodać komentarz musisz się zalogować.
Jeżeli nie jesteś zarejestrowany w serwisie, możesz zrobić to tutaj.