Sonda wygasła.
Musisz być członkiem grupy, by móc głosować.
|
Hubert Marchewka:
Tomasz
|
||
|
23.04.2008 18:30
|
||
|
Freelancer |
Panie Tomaszu
Reklama dźwignią handlu i... networking :))
|
|
|
23.04.2008 19:01
|
||
|
Panie Hubercie & com :-)))
Tomasz
|
||
|
23.04.2008 22:05
|
||
|
Czemu u nas musi być wszystko na odwrót ???????????? |
||
|
23.04.2008 23:35
|
||
|
Asystentka ds. Personalnych / tłumacz języka niemi... |
ja z własnego doświadczenia wiem, ze osoby rekrutujące (oczywiście nie wszyscy) nie potrafią czytać dokumentów, które się do nich wysyła, bądź nie mają zielonego pojęcia na temat geografii. Mieszkam i pracuję we Wrocławiu, ale szukam pracy w Poznaniu, co zawsze zaznaczam w dokumentach aplikacyjnych. I taka sytuacja: dzwoni miła pani o 9 i zaprasza mnie na rozmowe na 11. Niestety nie posiadam helikoptera, wiec fizycznie jest to niemożliwe. Mowię miłej pani, ze niestety nie dam rady dojechac z Wrocławia na 11, a ona:
Ania
|
|
|
24.04.2008 08:42
|
||
|
:-))) Dzwoni do mnie potencjalny Pracodawca. Grzecznie się przedstawia , pyta czy nadal szukam pracy oraz gdzie mieszkam. Odpowiadam, że na Ursynowie. Oj to za daleko bo potrzebuje pracownika do firmy na Białołęce przy Modlińskiej, no szkoda. Podejmuję się oczywiście dojechać zarówno na rozmowę jak i do pracy. Nie, odpowiada Pracodawca, bo to się nie sprawdzi. :-))))) 200 m od domu mam przystanek bezpośredniego autobusu, albo metro i jedna przesiadka ! A do Warszawy dojeżdżają do pracy ludzie z Łodzi i Radomia - dla ich pracodawców nie jest to ZA DALEKO. :-)))))
Tomasz
|
||
|
24.04.2008 10:12
|
||
|
Pani Elżbieta P. - podręcznikowy przykład żelbetonowej mentalności pracodawcy z okresu tuż po transformacji utrojowej. W skrócie: |
||
|
24.08.2008 22:36
|
||
|
ps. brak odpowiedzi na wysyłanie CV w przypadku oczywiście zamieszczonego wcześniej ogłoszenia, i brak choćby mejla z informacją o wynikach odbytej rozmowy kwalifikacyjnej to właśnie tez taki przykład na zasciankowość rodzimych"byznesmenów" oby profesjonaliści od PR i HR nauczyli cih rozumu zanim stracą wszystkich pracowników ( ukraińcy raczej wybiorą inne kraje UE :} |
||
|
Max edytował wiadomość 24.08.2008 22:43 |
||
|
Adriana Cylwik: |
||
|
24.08.2008 23:01
|
||
|
Elżbieta: |
||
|
Moderator (Ela P.) edytował wiadomość 13.03.2009 14:58 |
||
|
Własna działalność gospodarcza, Mechmar |
Kilka lat temu straciłem pracę. Metody klasyczne tzn odpowiadanie na ogłoszenia, usługi łowców głów itd nie dały żadnego wyniku. Wtedy zacząłem wysyłać oferty przez internet do firm które się wcale nie ogłaszały. W ciągu 3 tygodni wysłałem 200, z tego urodziły się 3 propozycje pracy. Obecnie prowadzę własna działalność więc nie mam nowych doświadczeń.
Marek
|
|
|
25.08.2008 20:19
|
||
Aby dodać komentarz musisz się zalogować.
Jeżeli nie jesteś zarejestrowany w serwisie, możesz zrobić to tutaj.