marketing, marka, reklama, wizerunek personalny i firmowy.
|
e-PR dla Agencji reklamowej Bed and Breakfast, wsp... |
Chciałbym poznać waszą opinie dotyczącą ponadprzeciętnej reklamy, którą uważacie za w 100% udaną:). Komu ma się podobać, konsumentom czy też może marketingowcom? Ma śmieszyć, wzruszać, straszyć, czy jedynie czytelnie prezentować produkt? Proszę o opinie, fajnie, jeśli podeprzecie jakimiś przykładami, koniecznie z uzasadnieniem. |
|
|
10.12.2008 20:07
|
||
|
Cześć FIlip ;) |
||
|
10.12.2008 23:13
|
||
|
nauczyciel jogi, specjalista terapii jogą, trener ... |
cóż, wg mnie reklama nie musi się nikomu podobać |
|
|
10.12.2008 23:54
|
||
|
analityk |
Filip Dembski:
Homo ludens et postsovieticus
|
|
|
11.12.2008 16:32
|
||
|
Maciej W.: |
|
|
11.12.2008 17:52
|
||
|
analityk |
Nigdy nie słyszałam na ulicy ożywionej dyskusji na temat samej reklamy - np. spotu czy banneru, ich trafności, walorów artystycznych itd. Jeśli już, rozmowy dotyczyły jakości produktu: reklamowali w TV (necie, w jakimś medium papierowym) i jest to dobre (świetne, złe, fatalne), spróbuj albo nie próbuj. Czasem komuś wyrwie się komentarz na temat modelki z bannera. Może chodzę innymi ulicami? ;-)
|
|
|
11.12.2008 18:38
|
||
|
Ewa M.: |
|
|
11.12.2008 19:00
|
||
|
analityk |
Na ulicy? Nigdy nie słyszałam. Widocznie chodzę inną trasą ;-)
|
|
|
Ewa edytowała wiadomość 11.12.2008 19:15 |
||
|
Reklamy firmy United Colors of Benetton były przełomowymi reklamami, może w Polsce nie do końca ta marka jest rozpoznawalna i postrzegana jako łamiąca pewne schematy społeczne. Nie wiem czy pamiętacie jak ostatnio jedna z polskich firm odzieżowych ( House ) chciał się w podobny sposób reklamować ( VIRGINITY ) |
||
|
11.12.2008 19:55
|
||
|
Specjalista ds. operacyjnych (Invest-Bank S.A.) |
Ja mam inną myśl - czasem reklama jest tak dobra, tak śmieszna i w ogóle cudowna, że po jej obejrzeniu wiem, że była fajna ale nie pamiętam jaki produkt sprzedawała :-)
Serdecznie pozdrawiam Adrian :) P.S. Zapraszam do grupy TELEWIZJA - http://www.profeo.pl/group/Telewizja |
|
|
11.12.2008 21:19
|
||
|
Anna W.: |
|
|
11.12.2008 22:36
|
||
|
nauczyciel jogi, specjalista terapii jogą, trener ... |
Adrian H.: |
|
|
11.12.2008 23:02
|
||
Obserwuj tę dyskusję | Pokaż listę obserwowanych wątków
Aby dodać komentarz musisz się zalogować.
Jeżeli nie jesteś zarejestrowany w serwisie, możesz zrobić to tutaj.