Apple

• Właściciel:
  • Mateusz Suski
  • Założona:
  • 30-10-2007
  • Branże:
  • -
  • Rodzaj grupy:
  • Otwarta / niemoderowana
  • Typ grupy:
  • hobbystyczna

Czy pracujesz na makach? (3)

Z racji swojego dosyć młodego wieku zastanawiam się czy opłaca się "wchodzić w ten biznes" i związać się zawodowo z makami. Chodzi mi głównie o administrację sieci opartej na OS X i/lub pracy programistycznej na platformę OS X.

Czy Wy, moi Drodzy, używacie maków tylko w domu czy może jednak pracujecie na nich? Prosiłbym o odpowiedzi jak najbardziej szczegółowe, o ile możecie zdradzać takie szczegóły ;)

01.07.2008 21:20

Violetta Borowa-Surowiec

Specjalista, NIFC

Panie Mateuszu,

ja mam już ponad 3 lata maca, starą G4 i jest super: prowadzę w niej biuro inżyniersike i robię drobną grafikę :) Poza tym, praca na tym komputerze to przyjemność :) - może dlatego tak chętnie i długo pracuję ?? ;)
Oczywiście wykorzystuję go też do zabaw: galerie, prowadzenie www., gry... No, i jest lekki i ładny :)

Z ciekawostek: jeśli muszę gdzieś pracować na windowsach to instaluję wszelkie możliwe programy i rozwiązania "systemowo-programowe", tak aby i windows wyglądał jak mac.

Pozdrawiam,
Violetta

Violka

14.07.2008 16:23

Witam!
Oczywiscie popieram teze, ze praca na mac´ach jest nie dosc ,ze przyjemna ale wydaje mi sie ze w pewnym stopniu szybsza. W domu pracuje i na macu i na pececie. Roznica moze byc jedynie wtedy, gdy podejmujesz sie pracy wieloformatowej(wiekszych gabarytow :P), mac wykorzystuje do tego caly swoj system , pc tylko czesc swojej pamieci, dlatego praca na macach nieraz jest poprostu szybsza i sprawniejsza...
Podjelam sie teraz praktyk w firmie, gdzie pracujemy na macach...ale mamy tez pecety...wiec wniosek taki: warto znac jednoczesnie system maca jak i peceta :)
Osobiscie stwierdzam,ze jestem zagorzala fanka jablkowej krainy ;)
Pozdrawiam serdecznie.
Anna.

16.07.2008 10:34

Aby dodać komentarz musisz się zalogować.

Jeżeli nie jesteś zarejestrowany w serwisie, możesz zrobić to tutaj.